Szukasz odpowiedzi na pytania? Skontaktuj się z Doradcą. Telefon: +48 22 263 06 00  Email: bok@osloskinlab.pl

akpa20220628_oslo2_9485.jpg

AUTORSKIE PRZEPISY DAVIDA GABORIAUD

Szef kuchni, David Gaboriaud, specjalnie dla Oslo Skin Lab opracował dwa autorskie przepisy – oczywiście z wykorzystaniem kolagenu The Solution™!

Orzeźwiające smoothie czy kultowa sałatka nicejska w trochę innej odsłonie mogą stać się hitami letnich spotkań i wspólnych posiłków.

Kolagen The Solution™ ma neutralny smak i zapach, dzięki czemu można go swobodnie dodać do każdego napoju lub posiłku – także do smoothie czy sałatkowego dressingu, jak zrobił to David.

SKŁADNIKI: 

  • 1 żółty melon
  • 1/2 ogórka
  • 2 brzoskwinie
  • 1/2 awokado
  • 1 cytryna
  • Listki mięty
  • Listki bazylii
  • 1 saszetka kolagenu Oslo Skin Lab

PRZYGOTOWANIE: 
Pokrój melona na kawałki, obierz i usuń pestki. Z brzoskwini i awokado wyjmij pestkę, pokrój na kawałki. Ogórka także pokrój. Wszystkie składniki zmiksuj z kilkoma listkami mięty, sokiem z cytryny i saszetką kolagenu The Solution™ do uzyskania konsystencji gładkiego musu.

SKŁADNIKI:

  • 1/2 zielonej papryki
  • 1 pomidor malinowy
  • 2 rzodkiewki 
  • 2 łyżki ugotowanego bobu 
  • 100 g świeżego tuńczyka
  • 2 jajka
  • Oliwa
  • Cytryna 
  • Dymka
  • Bazylia 
  • 2 łyżki czarne oliwek kalamata 
  • Sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE: 
Paprykę i dymkę pokrój w paseczki. Pomidora podziel na ćwiartki. Rzodkiewki pokrój na cienkie plastry i zanurz w lodowatej wodzie na 5 minut. Bób ze skórką praż przez kilka minut na suchej patelni, dodaj łyżkę oliwy w momencie kiedy popęka i będzie lekko brązowy. Dopraw solą i pieprzem. Jajka gotuj 5 minut i od razu zahartuj w lodowatej wody, następnie obierz je i przekrój na pół. Tuńczyka pokrój w steki o grubości 1 cm. Podsmaż je na rozgrzanej patelni z obu stron po 20 sekund. Dopraw do smaku. 
4 łyżki oliwy wymieszaj z 1,5 łyżki soku z cytryny, dodaj do dressingu saszetkę kolagenu The Solution™, dopraw solą i pieprzem. Ułóż warzywa na talerzu. Na górze połóż tuńczyka, połówki jajka. Następnie całość polej dressingiem, udekoruj listkami bazylii, dymką i oliwkami.


​Zadbaj o swoją skórę od wewnątrz i dowiedz się więcej na temat badań i członkostwa Oslo Skin Lab.

OSL_Perfect scale for articles_ half-open-on-white_13182_500x333.jpg