AUTORSKIE PRZEPISY DAVIDA GABORIAUD
Szef kuchni, David Gaboriaud, specjalnie dla Oslo Skin Lab opracował dwa autorskie przepisy – oczywiście z wykorzystaniem kolagenu The Solution™!
Orzeźwiające smoothie czy kultowa sałatka nicejska w trochę innej odsłonie mogą stać się hitami letnich spotkań i wspólnych posiłków.
Kolagen The Solution™ ma neutralny smak i zapach, dzięki czemu można go swobodnie dodać do każdego napoju lub posiłku – także do smoothie czy sałatkowego dressingu, jak zrobił to David.
SKŁADNIKI:
- 1 żółty melon
- 1/2 ogórka
- 2 brzoskwinie
- 1/2 awokado
- 1 cytryna
- Listki mięty
- Listki bazylii
- 1 saszetka kolagenu Oslo Skin Lab
PRZYGOTOWANIE:
Pokrój melona na kawałki, obierz i usuń pestki. Z brzoskwini i awokado wyjmij pestkę, pokrój na kawałki. Ogórka także pokrój. Wszystkie składniki zmiksuj z kilkoma listkami mięty, sokiem z cytryny i saszetką kolagenu The Solution™ do uzyskania konsystencji gładkiego musu.
SKŁADNIKI:
- 1/2 zielonej papryki
- 1 pomidor malinowy
- 2 rzodkiewki
- 2 łyżki ugotowanego bobu
- 100 g świeżego tuńczyka
- 2 jajka
- Oliwa
- Cytryna
- Dymka
- Bazylia
- 2 łyżki czarne oliwek kalamata
- Sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Paprykę i dymkę pokrój w paseczki. Pomidora podziel na ćwiartki. Rzodkiewki pokrój na cienkie plastry i zanurz w lodowatej wodzie na 5 minut. Bób ze skórką praż przez kilka minut na suchej patelni, dodaj łyżkę oliwy w momencie kiedy popęka i będzie lekko brązowy. Dopraw solą i pieprzem. Jajka gotuj 5 minut i od razu zahartuj w lodowatej wody, następnie obierz je i przekrój na pół. Tuńczyka pokrój w steki o grubości 1 cm. Podsmaż je na rozgrzanej patelni z obu stron po 20 sekund. Dopraw do smaku.
4 łyżki oliwy wymieszaj z 1,5 łyżki soku z cytryny, dodaj do dressingu saszetkę kolagenu The Solution™, dopraw solą i pieprzem. Ułóż warzywa na talerzu. Na górze połóż tuńczyka, połówki jajka. Następnie całość polej dressingiem, udekoruj listkami bazylii, dymką i oliwkami.