Mocktail The Founder
Założycielka Oslo Skin Lab, Cecilie Nordstrøm, to nie tylko świetna bizneswoman. Jest również kreatywną i kompetentną szefową kuchni. Uwielbia organizować przyjęcia i potrafi smacznie gotować oraz przygotowywać zarówno koktajle alkoholowe, jak i bezalkoholowe, których goście nigdy nie zapomną. Możemy tylko marzyć, aby w tym roku na naszym letnim spotkaniu powtórzyła zeszłoroczny drink powitalny...
Ten orzeźwiający bezalkoholowy koktajl grejpfrutowo-tymiankowy smakuje wspaniale i jest idealny na gorące letnie wieczory, więc przygotujmy wspólnie duży dzbanek tego napoju.
Składniki na syrop tymiankowy:
- 250 g białego cukru trzcinowego lub cukru granulowanego
- 3,5 dl wody
- 30 g świeżych gałązek tymianku
Aby zrobić syrop, doprowadź cukier i wodę do wrzenia w rondlu. Zmniejsz ogień na niski i gotuj na wolnym ogniu przez około 5 minut, aż cukier się rozpuści. Zdejmij z ognia. Dodaj gałązki tymianku i zamocz je w syropie. Pozostaw do wychłodzenia w temperaturze pokojowej na 2-3 godziny. Usuń gałązki tymianku i wlej syrop do słoika z pokrywką, a następnie umieść w lodówce do czasu użycia. Syrop jest łatwy do zrobienia i przechowuje się w lodówce przez co najmniej 2 tygodnie!
Przygotowanie mocktailu:
Składniki:
- Około 2,25 dl syropu tymiankowego
- 4 dl soku grejpfrutowego
- 1 litr zimnej wody gazowanej
- 1 saszetka kolagenu The Solution
- Plasterki grejpfruta
Wymieszaj syrop tyminakowy, sok z grejpfruta i 1 saszetkę The Solution przed dodaniem wody gazowanej. Całość uzupełnij plasterkami grejpfruta. Podawaj w szklankach pełnych kostek lodu z dodaną gałązką tymianku,
Smacznego!